Grijze Roodstaart Papegaai Kopen? Cursus Papegaai Kopen Of Niet!

Grijze roodstaart papegaai kopen? Lees dan verder!

Grijze roodstaart papegaai kopen
Een Grijze Roodstaart Papegaai Kopen? Voordat Je Een Papegaai Koopt Moet Je Eerst Dit Weten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een jongedame van bijna 18 jaar overweegt om een Grijze Roodstaart papegaai in huis te nemen en is zo wijs om ons daar een aantal vragen over te stellen. Deed iedereen dat maar die zulke plannen heeft!

Je zult jezelf in vele vragen herkennen, maar wellicht iets minder in de antwoorden die ik er op geef. Toch moet je je realiseren dat alle antwoorden in het belang van mens en dier zijn gegeven.

Het houden van een grijze Roodstaart papegaai is een ontzettend leuke en fascinerende hobby, maar beslist niet voor iedereen weggelegd. dat heeft weinig te maken met of je er wel of geen ‘recht’ op zou hebben, maar vooral wel met het feit of zowel jijzelf als de Grijze Roodstaart papegaai in kwestie daarmee gebaat zijn.

Niemand zit te wachten op allerlei emotionele toestanden over een papegaai die zich als terrorist gedraagt in een huiskamer die tot voor kort nog een keurige nette moderne leefsituatie voor een gezin beoogde te zijn, maar nu verandert is in een sloopwoning die op de nominatie staat voor openbare verkoop wegens geluidsoverlast en burenruzie.

Wel erg leuk is het wanneer je weloverwogen besluit om je leven te delen met de grijze roodstaart papegaai die om meerdere redenen tot een van de meest fascinerende dieren gerekend mag worden die je mits deskundig gesocialiseerd als huisdier kunt houden.

Hierbij een kopie van het door ons ontvangen bericht en het door mij geschreven antwoord daarop. Uit privacy overwegingen heb ik de naam afgekort met letters.

Beste M.,

Bedankt voor het bericht.

Het is nogal een heel verhaal en het handigste is misschien om even je vragen te beantwoorden direct onder de tekst.

Het gaf mij weer wat inspiratie voor een artikel, maar allereerst even een berichtje direct aan jou.

In elk geval raad ik je aan de informatie op onze site en met name in het leden gedeelte

door te nemen. Daar vind je genoeg om erachter te komen of het houden van een Grijze Roodstaart Papegaai als huisdier iets voor jou is:

Het houden van een grijze roodstaart papegaai vogel, en dan bedoel ik op een voor mens en dier verantwoorde manier, is namelijk beslist niet voor iedereen weggelegd al willen vele verkopers je iets anders laten geloven.

Hierin ligt meteen de oorzaak waarom veel pagegaaien op marktplaats terecht komen met ‘ongewenst gedrag’ of erger nog in een papegaaien opvang centrum. Hoe afgrijselijk dat is, begrijp je pas als je zo’n opvangcentrum hebt bezocht waar de dieren in grote volières bij elkaar worden gehouden, terwijl ze juist geleerd hebben van jongs af aan heel close relatie met een of twee mensen te onderhouden. Ze kunnen niet met elkaar overweg en slachten elkaar niet zelden af in zo’n situatie.

Gedrag dat eerst door verkeerde omgang met het dier is aangeleerd wordt er nu de oorzaak van dat het dier een zeer ongelukkige dood sterft of een zeer ongelukkig leven leid, verlaten door zijn of haar ‘grote liefde’ de mens.

Ik denk niet dat men op grote schaal bewust papegaaien ‘mishandeld’, wat ik wel weet is dat door gebrek aan kennis de meeste papegaaien die als huisdier worden gehouden, vereenzamen of op een andere manier ongelukkig zijn.

Erg jammer want het kan juist ontzettend leuk zijn om bijvoorbeeld de grijze roodstaart papegaai als gezelschapsdier te houden als je weet aan welke natuurlijke behoeftes van dit dier jij tegemoet zal moeten komen.

Heel goed dus om van tevoren eens contact te zoeken met mensen die zelf al lange tijd een grijze roodstaart of andere kromsnavel als huisdier in huis houden op een goede manier.

Terug naar home

U heeft gelezen over grijze roodstaart papegaai kopen!

 

Feed met meer artikelen…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Papegaai Trainen